Zoeken

Over het merk: Tony's Chocolonely

Tony's Chocolonely is opgericht door jounalist Teun van de Keuken nadat hij een boek las over illegale kinderarbeid en moderne slavernij op de cacaoplantages in West-Afrika. Teun ging daarom op pad om verschillende chocolademakers aan de tand te voelen over deze situatie. Velen gaven niet thuis waardoor Teun zich erg eenzaam voelde in zijn strijd tegen slavernij in de chocoladewereld, vandaar ‘Chocolonely’.

Toen besloot Teun zelf aan de slag te gaan. In november 2005 rolden de eerste Fairtrade Tony’s Chocolonely repen van de band. In 2006 is Tony’s Chocolonely een feit: het chocoladebedrijf dat het doel heeft slavernij uit de chocoladewereld te verbannen.

Tony's missie is om 100% slaafvrij de norm in chocolade te maken. De chocoladeketen is ongelijk verdeeld waardoor de cacaoboer in armoede leeft met kinderarbeid en moderne slavernij tot gevolg. Tony's heeft 5 samenwerkingsprincipes voor slaafvrije cacao: traceerbare bonen, 'n hogere prijs, sterke boeren, de lange termijn en kwaliteit & productiviteit.

Klik hier voor alle producten van Tony's Chocolonely.