Over Zo Zero

Wie Zijn Wij?

Eén maand zonder plastic, een challenge die onze levens op zijn kop heeft gezet. Het bleek vrijwel onmogelijk om plastic te vermijden, alles is verpakt in of gemaakt van plastic. Pasta, noten, groenten, fruit, muesli en zelfs 'kartonnen' drinkpakken bevatten plastic. Maar ook non-food producten zoals scheermesjes, wattenstaafjes, tandenborstels en koffie-to-go bekertjes. Een samenleving vol met plastic. Dat moet toch anders kunnen?

Zo is Zo Zero tot stand gekomen, een online winkel voor #zeroplastic en #zerowaste producten. Geboren uit de ambitie om het gebruik van plastic wegwerpartikelen te verminderen en anderen daarbij te helpen. Wij geloven dat het makkelijk moet zijn om zo min mogelijk afval te produceren en plastic te vermijden.

Wat Is Onze Missie?

Break free from plastic!

Wat Is Het Probleem?

Onderzoekers schatten dat sinds de jaren 50 van de vorige eeuw 8.3 miljard ton plastic is geproduceerd. Hiervan is tot 2015 6.3 miljard ton als afval geëindigd, slechts 9% gerecycled en 12% verbrand. De overige 79% ligt op overvolle afvalstortplaatsen of in het milieu.

Ieder jaar eindigt tussen de 5 en 13 miljoen ton plastic in zee. Het duurt bijna 400 jaar voordat plastic is afgebroken. Zeedieren, van plankton tot walvissen, eten plastic, ons afval. Als we zo doorgaan zal er tegen 2050 12 miljard ton plastic op afvalstortplaatsen en in de natuur liggen en zal de zee meer plastic bevatten dan vis.

Wat Doen Wij?

Veel plastic wordt gebruikt om wegwerpartikelen van te maken zoals plastic tasjes, drinkflesjes en verpakkingen voor ons eten, die na eenmalig gebruik als afval eindigen.

Zo Zero creëert bewustwording en laat zien dat het anders kan. Niet alleen door de producten die wij verkopen, maar ook door het delen van tips en informatie via onze nieuwsbrief en social media. Zo Zero maakt het voor jou makkelijker om alternatieven te vinden voor 'single-use' plastic en om je afval verbruik te verminderen.

Wat Kun Jij Doen?

Kan één persoon een verschil maken? Wij zien het zo: als iedereen stopt met het gebruik van rietjes, scheelt dat gemiddeld 1,6 rietje per persoon per dag. Dat is bijna 600 rietjes per persoon per jaar. 'Verbeter de wereld, begin bij jezelf', het mag een cliché zijn, maar het is een cliché met een reden. Probeer 'single-use' plastic producten, zoals plastic tasjes en verpakkingen, te vermijden en shop plasticvrij. Zo Zero helpt je daarbij!