Zoeken

Zo Zero Impact

Plasticvrij & Minimal Waste

De ambitie van Zo Zero is het vermijden van (plastic) wegwerpartikelen en om zo min mogelijk afval te produceren. Lukt het Zo Zero om 100% zero te zijn? Nog niet helemaal, maar wij besteden veel tijd aan de selectie van ons assortiment en stellen strenge eisen aan onze leveranciers. Onze leveranciers produceren milieuvriendelijke producten die een #zeroplastic en #zerowaste levensstijl bevorderen. Wij verkopen alleen producten van leveranciers die duurzaamheid in hun bedrijfsvoering en productieproces vooropstellen. Het kan een enkele keer voorkomen, vanuit bijvoorbeeld hygiënisch oogpunt, dat ook Zo Zero met niet duurzame verpakkingen te maken krijgt, maar in principe houden wij plastic buiten de deur.

Wij zijn ervan overtuigd dat de producten die wij verkopen het beste alternatief zijn die op dit moment beschikbaar zijn.

Verpakkingen

Wij versturen onze pakketjes zoveel mogelijk in hergebruikte verpakkingen die wij krijgen van andere ondernemers en bedrijven, zoals Toff Optiek en Mublio. Dozen en opvulmateriaal die wij zelf aanschaffen zijn volledig recyclebaar of composteerbaar. Daarnaast maken wij gebruik van biologisch afbreekbaar papieren verpakkingstape.

Zo Zero vraagt aan al haar leveranciers om 100% plasticvrij te leveren. Hoe minder verpakkingen wij ontvangen, hoe beter. Wanneer leveranciers niet voldoen aan deze wens, gaan wij met ze in gesprek en hopen wij samen tot een oplossing te komen. Bij Zo Zero werken wij samen met duurzame ondernemingen, maar niemand is perfect. Wel geloven wij dat duurzame producten een duurzame verpakking verdienen. Lukt het niet om tot een goede oplossing te komen, dan gaan wij op zoek naar een alternatief.

Mochten wij onverhoopt toch producten in overbodige verpakkingen ontvangen van onze leveranciers, zullen wij die verwijderen. Wij willen onze klanten niet met onnodige verpakkingen belasten, omdat wij geloven dat het de verantwoordelijk is van bedrijven om daar zorgvuldig mee om te gaan. Aan onze klanten vragen wij het verpakkingsmateriaal zoveel mogelijk te hergebruiken, te recyclen of te composteren.

Duurzaam Bankieren

Zo Zero vindt duurzaam bankieren belangrijk en daarom hebben wij gekozen voor een zakelijke rekening bij de Triodos bank. De Triodos bank zet zich in voor positieve maatschappelijke, ecologische en culturele veranderingen. Onze betaalpassen zijn gemaakt van plantaardige grondstoffen en zijn biologisch afbreekbaar.

Paperless Office

Bij Zo Zero doen wij zoveel mogelijk digitaal en gebruiken wij zo min mogelijk papier. Wij versturen onze bevestigingen en facturen digitaal en moedigen onze leveranciers aan hetzelfde te doen. Om deze reden sturen wij geen fysieke factuur en pakbon met onze pakketjes mee.

Je zult ook geen bedankbriefje in je pakketje vinden. Wij zijn ontzettend dankbaar voor alle bestellingen en jullie steun, maar wij willen niet dat dit voor meer afval zorgt. Daarom schrijven of stempelen wij een bedankje in de doos!

Green Web

Zozero.nl wordt door Neostrada gehost op een groene webserver in het datacenter Serverius. Serverius betrekt duurzame energie van lokale energieleveranciers en wordt erkend door The Green Web Foundation:

This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org