Wat zit er achter Zo Zero’s logo? Maak kennis met Zola!

Ons logo is een logo dat goed bij ons past, met een speels en vrolijk karakter. Dit is ook hoe wij in het leven staan en hoe wij Zo Zero runnen. Niet activistisch, maar enthousiast en gedreven om het probleem van de groeiende plastic soep in onze oceanen te tackelen.

Wij geloven dat iedereen een verschil kan maken, vanuit het principe dat ieder beetje helpt en telt. Wij willen het vermijden van ‘single-use’ plastic en het verminderen van afval makkelijk en leuk maken. We hopen hiermee anderen te motiveren hun steentje bij te dragen zonder het gevoel te hebben dat zij daarvoor hoeven te compenseren. Waarom vinden wij dit zo belangrijk? Omdat zeedieren, van plankton tot walvissen, plastic eten, ons afval. Daarom willen wij samen zorgen voor een wereld met meer vissen dan plastic in de zee.

Eén van deze vissen is Zola, onze mascotte! Zola betekent aarde, een toepasselijke naam dus. Zola is een walvishaai, een zeldzame, bedreigde diersoort. De walvishaai is de grootste vis in de zee, maar geheel ongevaarlijk voor mensen. Een grote vriendelijke reus die als een stofzuiger door de zee zwemt, om met haar brede mond zo veel mogelijk plankton en andere lekkere hapjes op te zuigen. Het allerleukste aan Zola vinden wij dat zij symbool staat voor het schoonhouden van de zee, maar laten we ervoor zorgen dat ze geen plastic meer binnenkrijgt. Heb je Zola ook al in ons logo gespot?

1 Reactie

Natascha

20 februari 2022

Wat leuk om te lezen, ooit gezwommen tussen de walvishaaien, wat een prachtige dieren. Ineens kwam er een omhoog toen ik er om heen wilde zwemmen en toen zat ik er bovenop. Best een spannend moment.

Laat een reactie achter