Doe mee aan Earth Hour 2022

Wat is Earth Hour?

Elk jaar, op de laatste zaterdag van maart tussen 20:30 en 21:30 (lokale tijd), nemen mensen in meer dan 190 landen actie om een betere toekomst voor mens en planeet te garanderen. Doe mee dit jaar, doe een uur lang de lichten uit en vertel het door aan je vrienden en familie; hoe meer mensen meedoen hoe beter!

Earth Hour is door het Wereld Natuur Fonds (WNF) gestart in 2007 in Sydney om mensen bewust te maken van klimaatverandering. Mensen over de hele wereld werden aangemoedigd hun lichten uit te doen om aandacht te vragen voor klimaatverandering.

Nu, in 2022, is Earth Hour een van de grootste milieubewegingen ter wereld. En dat is maar goed ook, want meer dan tien jaar later blijft de klimaatcrisis voortduren, verergerd door een andere urgente bedreiging: het snelle verlies van biodiversiteit en onze natuur.

Earth Hour wil het bewustzijn vergroten en wereldwijde gesprekken op gang brengen over natuurbescherming, het aanpakken van de klimaatcrisis en samenwerken aan een betere toekomst voor ons allemaal.

Doe de lichten uit

Geen idee wat je moet doen nadat je de lichten uit gedaan hebt? Earth Hour geeft 7 tips om er een invloedrijke avond van te maken samen met familie, vrienden of de community.

  1. Reconnect met de natuur - de natuur is essentieel voor onze gezondheid en geluk. Neem je familie en vrienden mee naar buiten en ontdek het strand of het park in het donker of misschien kun je zelfs sterrenkijken!
  2. Kook een heerlijk diner - diners bij kaarslicht zijn niet alleen voor Valentijnsdag. Nodig je vrienden en familie uit voor een etentje in het donker.
  3. Breng tijd met je geliefden door - geen zin om te koken of naar buiten te gaan? Je kunt natuurlijk ook gewoon een gezellige avond plannen en bordspelletjes spelen, muziek luisteren of samen de nacht door dansen.
  4. Doe kennis op - bewustwording is de eerste stap voordat je actie kunt ondernemen. Gebruik Earth Hour om meer te weten te komen over onze prachtige planeet, de uitdagingen waar we voor staan en de mogelijkheden die we hebben om het tij te keren.
  5. Connect met je community - ga naar een lokaal Earth Hour Nederland evenement of vind andere organisaties en initiatieven waar je als vrijwilliger aan de slag kunt gaan.
  6. Doe een workout - we kunnen pas voor anderen en voor de planeet zorgen als we goed voor onszelf zorgen. Dus gebruik dit uur om eens even lekker te bewegen en te zweten, ga voor een nachtelijke fietstocht of zet je favoriete playlist aan en dans in het donker. Of kies voor een rustgevende yoga sessie bij kaarslicht.
  7. Ontdek je creatieve zelf - als je geen zin hebt om aan je lichaam te werken, werk dan aan je creatieve geest tijdens deze avond! Probeer mooie foto’s in het donker te maken, schilder, of upcycle iets wat je nog in huis hebt.

Laat een reactie achter